Tekstversie
Huidige jaargang Vorige jaargang Nieuws Abonnee worden Archief
» Startpagina  » Nieuws

Nieuws


Redactie Contact Colofon

Geboeid door Bram van de Beek

(foto Soteria)VEENENDAAL – Eindredacteur Teun van der Leer reikte vrijdag 26 augustus 2011 het eerste exemplaar van het septembernummer van ‘Soteria’ uitgereikt aan prof. dr. Bram van de Beek. Dit nummer heeft als titel ‘Geboeid door Bram van de Beek’ en is geheel aan zijn theologie gewijd. Dit ter gelegenheid van het feit dat Van de Beek in oktober 65 jaar werd.
Van der Leer noemt Bram van de Beek in zijn redactioneel ‘met afstand de meest originele en eigenzinnige theoloog van de afgelopen decennia in Nederland. Of je het nu met hem eens bent of niet: je kunt om zijn werk niet heen en je kunt je er ook niet zomaar van af maken. Je ‘moet’ er iets mee, of je wilt of niet. Elk nieuw boek van zijn hand houdt je een spiegel voor en dwingt je tot bezinning en (her)overweging van je eigen theologische positie. Hier wordt theologie bedreven met een hartstocht en een ‘sense of urgency’ die (te) weinig voorkomt en waar we dus zuinig op moeten zijn’.
Vrijwel alle redactieleden van het blad schrijven een artikel over of naar aanleiding van een aspect in de theologie van Bram van de Beek. Zo komen achtereenvolgens het lijden, de christologie, de verworpen gezalfde, de schepping, de islam, de theologie van de religies, de ecclesiologie en de tucht langs. In het openingsartikel stelt Van der Leer de vraag hoe evangelisch Bram van de Beek eigenlijk is.

Overhandiging Soteria aan dr. Van de BeekSoteria nummer 3 van 2011Themanummer: Geboeid door BRAM VAN DE BEEK

Voor de inhoud van Soteria september 2011 zie hier of klik op het omslagplaatje.

Word nu abonnee en ontvang het dubbeldikke jubileum nummer geheel GRATIS !

Klik hier

Mededeling

omslag Jubileum nummer


Het september en december nummer van Soteria zijn in 2009 gecombineerd tot één dubbeldik jubileumnummer, dat eveneens in boekvorm is verschenen.

Toen Soteria in 1984 werd opgericht als een platform voor evangelische theologische bezinning, was er nog nauwelijks sprake van evangelische theologie. Evangelischen zijn immers meer doeners dan denkers en maken zich over het algemeen drukker over het hart dan over het hoofd. 25 Jaar later mag terecht worden vastgesteld dat mede dankzij Soteria de evangelische theologie geschiedenis heeft geschreven. In deze bundel wordt daarvan een boeiend overzicht gegeven en wordt vanuit de geschiedenis vooruit geblikt. Zo ontstaat er niet alleen een tijdsbeeld, maar ook een agenda voor de toekomst.

Inmiddels zijn de diverse registers ook te downloaden in PDF formaat. Lees verder >>

Wat zeggen lezers over Soteria? Lees verder >>